Funderar du på att bygga ett utekök, men är orolig över att det ska bli dyrt och ganska avancerat att få ihop? Oroa dig inte, för det finns en smart lösning: nämligen att använda lastpallar. Att bygga ett utekök av lastpallar behöver inte vara komplicerat eller tidskrävande, och genom att ta del av våra råd kan du inom kort lyckas med ditt projekt. 

Detta kommer du att jobba med 

För att ha möjligheten att komma igång med att bygga utekök av lastpallar ska vi först ta en titt på vad du behöver ha tillgängligt i hemmet. Det som krävs är fyra lastpallar, snöre, skruvar i trä samt två träskivor som är exakt lika stora som en fullständig lastpall. Med andra ord är det lätt att påstå att det inte blir särskilt kostsamt att få till ett högkvalitativt resultat. Nu är du redo att börja bygga utekök av lastpallar! 

Då var det dags att komma igång 

Det finns flera händiga instruktionsvideor som du kan ta hjälp av för att se exakt hur du kommer till skott med att bygga utekök av lastpallar. På sajter som Pinterest kan du även ta tillfället i akt och kika på inspirationsbilder som hjälper dig att bygga utekök av lastpallar på helt rätt sätt. 

Glöm heller inte att det inte bara behöver vara själva köket som är uppbyggt av lastpallar. Om du vill kan du nämligen också bygga ihop en soffa, bänk eller till och med bord genom att använda lastpallar, så möjligheterna är nästintill oändliga. 

Snygga till ditt utekök 

När det kommer till att bygga utekök av lastpallar ska du givetvis både tänka på stil, look och effektivitet. Det ska vara snyggt samtidigt som alltet ska fungera väl i praktiken. Vissa kan anse att lastpallar har en snygg naturlig färg som smälter in i omgivningen, men andra kanske istället tar beslutet att måla lastpallarna i exempelvis en elegant vit färg. Det kan också bli fint att dekorera uteköket med några vackra blomkrukor, och varför inte täcka ovandelen av lastpallarna med en fin duk! 

Tänk dock på var du väljer att bygga utekök av lastpallar. Om du till exempel vill inkludera en grill i ditt kök bör du inte ha det direkt på en gräsmatta. Det kan nämligen fatta eld om du inte är försiktig. Lämpligast är att bygga utekök av lastpallar på ett trädäck eller ett underlag av sten – alternativt en annan yta som inte kan fatta eld. Det bör även vara plant så att du inte måste oroa dig för att projektet går snett, bokstavligt talat. 

Alternativ till bord och stolar 

Trots att du kan bygga upp sittplatser med hjälp av lastpallar är dessa inte särskilt smidiga att transportera eller förvara om det så behövs. Istället kanske du då är intresserad av hopfällbara bord och stolar som enkelt kan flyttas ur vägen när de inte längre behövs. Dessa är ofta inte heller särskilt dyra, så du sparar pengar samtidigt som du får ett smidigt tillskott till trädgården. 

Author