Med en vägglampa binder du ihop detaljerna i ett rum och skapar en helhet. Skapa en trivsam känsla och en spännande dynamik i rummet med hjälp av denna upplyftande detalj.

Vardagsrum

Hitta en bra mix och kombinera färg och form för att liva upp. Sätt fokus på vackra detaljer genom att liva upp en fondvägg med en häftig riktad ljussättning. Välj en flexibel belysning som kan anpassas efter behov och ändamål eftersom vi till stor del vistas i vardagsrummet. Umgås, titta på teve, läsa i fåtöljen, spela spel, koppla av. Låt en vägglampa göra sällskap med taklampan för att hjälpa till att belysa möbler och inredning. Gärna några extra då möbler och mattor slukar ljus. Låt en vägglampa fungera som läslampa vid soffan och välj någon som är lite extra så att den kan fungera som ett blickfång och en snygg detalj i rummet. Tavelbelysning är trevligt, och lys upp väggen bakom teven för att neutralisera ljus-kontraster och skona ögon från sveda och trötthet. 

Sovrum

Skapa en ombonad känsla genom att använda flera olika ljuspunkter. Sätt upp riktbara vägglampor i hörnorna så att du kan skapa en känsla av rymd då de lyser upp väggen. En fin tavla blir vackert upplyst med hjälp av tavelbelysning, det ger en mysig känsla. Väggspotlights med justerbar arm fungerar som en praktisk sänglampa och du kan rikta den bortåt för att inte störa din partner.

Kök

Hemmets hjärta och samlingsplats förtjänar många ljuskällor. För olika behov och aktivitet. En vägglampa hjälper till att göra det smidigare att utföra hushållsysslor och laga mat. En justerbar vägglampa med lång arm är praktiskt vid ljussättning av platser dit en taklampa inte når, och genom justerbara vägglampor vid arbetsbänkar får du ett välriktat ljus. Likaså är små klämlampor praktiska i mindre och mörka utrymmen där man vill se bättre.

Badrum

Här behövs flera olika typer av belysning men ifall vi ser till vägglampan så är det både praktiskt och stilrent att rama in spegeln eller skåpet, eller varför inte belysa väggen bakom badkaret med en skön och ljusspridande vägglampa som blir extra iögonfallande. Oavsett lampa och funktion så vill man här kunna ändra ljusstyrkan efter ändamål och känsla. Avkopplande och behagligt, eller starkare vid fix och sminkning. En dimmer är här att rekommendera. 

Barnrum

Roliga lekfulla och många i dess olika färg och form. Skapa funktionalitet eller en kul inredningsdetalj. En vägglampa med dämpat eller färjat ljus kan fungera som en nattlampa och trygghet då mörkret faller på. Känns barnrummet litet så kan det lindras med riktade vägglampor som skapar rymd. Vid sagostunderna är det också viktigt att det finns en behaglig vägglampa som kan utgöra en praktisk del.

Hall

Det första vi möter då vi kommer in i ett hem. En snygg vägglampa utgör en fin inredningsdetalj, eller funktionell belysning då du exempelvis vill vidga och ge en större känsla. Rikta ljuset mot tak och väggar. Och här vill man gärna slippa sladdar så det är smart att fälla in så mycket som möjligt medans man ändå håller på.      

Author